SRBIJA NA ZAPADU - 6 (VIDEO)

Img Foto: cema.rs/ Luka K.

''Srbija na zapadu'' je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama ''tragaju'' novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji ''Zajednički glas ZA slobodu medija''.

U ovoj epizodi videćete priču o ProGlas-u koji se širi Srbijom i koji je do ovog trenutka podržalo više od 155 hiljada građana.

Pokretači ProGlas-a su ljudi sa imenom i prezimenom, sa svojim životima, porodicama i zanimanjima. Oni kažu da niko od njih nema nameru da se bori za bilo kakve pozicije i funkcije, niti da se upušta u igre vlasti i moći, već se osećaju pozvanim onoliko koliko bi svaki građanin danas trebalo da se oseća pozvanim. Na svakome čoveku, opravdano zabrinutom za sopstvenu sudbinu, sudbinu svoje zemlje, svoje dece, porodice i prijatelja jeste da nađe mesto u širokoj skali suprotstavljanja ovom sunovratu – navode pokretači ProGlas-a. Ovu priču smo zabeležili na tribini u Požegi.

U drugoj priči "Heroji promena’’ predstavljamo vam Milenu Orubović – Đukić. Milena je profesorka engleskog jezika i ekološka aktivistkinja iz Kosjerića. Ona nam govori o svojim motivima i njenoj svakodnevnoj borbi za zdravu životnu sredinu i razlozima da, i pored pritisaka koje doživljava, od te borbe ne odustane.

U tećoj priči "Istorija na đubrištu’’, koja nam dolazi iz Bajine Bašte, govorimo o odnosu lokalnih čelnika prema svedocima naše istorije – spomenicima koji su završili na gradskoj deponiji. 

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs