O nama

Udruženje CENTAR ZA MONITORING I AKTIVIZAM – CEMA je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, čiji su ciljevi podrška i osnaživanje razvoja demokratskog društva kroz monitoring, stručne analize, edukaciju i građanski aktivizam. Ljudi su najveća vrednost i resurs naše organizacije, a građani i građanke lokalnih zajednica naši istinski partneri.

Centar za monitoring i aktivizam – CEMA je organizacija civilnog društva koja je već odavno prepoznala značaj i ulogu profesionalnog i objektivnog informisanja koji zadovoljava javni interes građana. Mi smatramo da su mediji civilnog društva u Srbiji gotovo jedina alternativa stranačkim i komercijalnim medijima i centralizovanoj medijskoj sceni. U tom cilju smo osnovali informativni portal WWW.CEMAFORUM.RS koji je među prvim medijima civilnog društva u ovom delu Srbije i u kome građani/ke direktno učestvuju u kreiranju medijskih sadržaja, ali i u upravljanju i finansiranju ovog medija.

Kada se publika uključi u proizvodnju informacija, onda se može govoriti da se pristupilo kraudsorsingu (crowdsourcing) kao obliku produkcije. To je jedan od ključnih modela na kojoj baziramo svoju uređivačku politiku.
Prijatelji sajta