Dveri: Fatalne posledice endemske i sistemske korupcije u GSP Beograd

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Srpski pokret Dveri je u subotu 28. oktobra 2023. godine održao konferenciju za medije na kojoj su govorili narodni poslanik gospođa Radmila Vasić i gospodin Dragan Dobrašinović, šef Antikorupcijskog tima Srpskog pokreta Dveri.

Gospodin Dobrašinović je izneo zabrinjavajuće podatke o najavljenoj javnoj nabavci tramvaja i zglobnih autobusa na gas. Prema javno dostupnoj dokumentaciji predviđa se utrošak od čak neverovatnih 285 miliona evra za nabavku 300 novih zglobnih autobusa na gas. Ono što pomera do sada viđene okvire korupcije od strane prethodnih gradskih vlasti je činjenica da je predviđeno da svaki od autobusa bude plaćen čak 950.000 evra, ili neverovatnih 112 miliona dinara. Podsećanja radi, pre samo dve godine grad Beograd je za nabavku istih autobusa platio 340.000 evra po vozilu. Ova pljačka nezabeležena još od vremena Huna i Avara, bi trebalo da, po dostupnim informacijama, u džepove korupcionaške klike koja upravlja gradom donese neverovatnih 180.000.000 evra. Još jednom apelujemo na odlazećeg gradonačelnika, gospodina Šapića, da zaustavi ovu javnu nabavku.

Narodni poslanik, gospođa Radmila Vasić je ukazala da je ovo samo deo slagalice endemske i sistemske korupcije koja je dovela sistem javnog prevoza i preduzeće GSP do totalnog kolapsa na koju odbornici Srpskog pokreta Dveri neprekidno ukazuju. Gospođa Vasić je istakla da je svaki stanovnik naše prestonice u isto vreme i svedok i potencijalna žrtva korupcije koja razara GSP. Koliko su stanovnici Beograda u opsasnosti govori i činjenica da su za samo 12 časova u Beogradu zabeležena dva incidenta sa vozilima GSP-a. Prvi se dogodio na Karaburmi, kada je parkirano vozilo GSP-a, po ko zna koji put, samo od sebe startovalo i nanelo veliku materijalnu štetu na okretnici, dok se drugi incident desio na Brankovom mostu gde se autobus GSP-a zapalio. Gospođa Vasić je iznela zabrinutost da je samo pitanje trenutka kada će ovi incidenti izazvani sistemskom pljačkom GSP-a, ali i nehumanim uslovima rada zaposlenih u GSP-u, imati fatalan ishod.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs