U FOKUSU: Opozicija iz Čačka poručuje: "Moramo ići u zajedničku borbu protiv ovog nakaradnog sistema" (FOTO+VIDEO)

Img Foto: Epicentar press

Predstavnici proevropske opozicije okupili su se sinoć kraj spomenika Vojvodi Stepi u Čačku kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nasilja nad Kablarom.

Predstavnici stranaka koje su učestvovale u organizaciji protesta poručili su u govorima da je Čačak uvek bio slobodan grad i da je prvi ustao i 5. oktobra 2000. Oni su istakli da vlast jedino zanima profit i da ne preza od toga da uništi veliko prirodno bogatstvo - Ovčarsko-kablarsku klisuru. Prema njihovim rečima ovoj čačanskoj planinskoj lepotici ne treba stakleni vidikovac, kao ni betoniranje. Još jednom su izrazili protest zbog privođenja aktivista na Kablaru.

"Ako je iko od njih zaslužio da bude odveden i vezan, dobrovoljno se prijavljujem, ja sam kriminalac", poručio je Bogdan Radovanović iz Zeleno - levog fronta.

Pored njega, prisutnima su se obratili i: Slavica Radovanović iz Narodnog pokreta Srbije, Nebojša Zelenović iz stranke "Zajedno" i narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

I sinoć su u Čačku ponovljeni zahtevi - gašenje nacionalnih frekvencija i tabloida koji promovišu blud i nemoral, ostavke rukovodstva REM – a i RTS – a, kao i smena direktora BIA Bratislava Gašića i policije Aleksandra Vulina.

Podsetimo, Savez ekoloških organizacija Srbije organizovao je 10. oktobra protest ispred Vlade Srbije, sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru, čijem je početku prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, a tog dana uhapšena su trojica aktivista.

 

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs