Srbija i Čačak protiv nasilja na Kablaru, na protestu i lideri opozicionih partija

Img Foto: Čačak protiv nasilja, promo

Protesti "Srbija protiv nasilja" biće organizovani u petak, 20. oktobra u Čačku i u subotu, 21. oktobra u Beogradu.

U Čačku će protest biti posvećen izgradnji vidikovca na planini Kablar, a govoriće predstavnici proevropske opozicije, rečeno je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

"U petak imamo protest u Čačku, jer je režim nasrnuo na Kablar građavinskim mašinama čemu se suprostavljaju građani Srbije. Tu će govoriti svi predstavnici stranaka organizatora", rekao je Srđan Milivojević, poslanik DS-a.

Za petak, 20. oktobar, na platou kod spomenika vojvodi Stepi, zakazan je skup na kome će, kako nezvanično saznajemo, govoriti lideri i pojedini stranački funkcioneri i narodni poslanici opozicionih stranaka koje već mesecima podržavaju građanske proteste "Srbija protiv nasilja". Povod za okupljanje je, kako su istakli, nasilje nad planinom.

Početak skupa najavljen je za 18.00 časova.

Moguća ruta 25. protesta "Srbija protiv nasilja" u Beogradu je do REM-a. O tome će građani biti naknadno obavešteni, rečeno je na današnjoj konferenciji organizatora protesta.

 

Izvor: OzonPress, Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs