SEOS: Protest ispred Vlade Republike Srbije

Img Foto: SEOS

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) danas, 10. oktobara, organizuje protest ispred Vlade Republike Srbije. Povod za protest je privođenje ekoloških aktivista na Kablaru. Saopštenje i poziv SEOS-a prenosimo u celosti:

- Posle privođenja na Kablaru i višečasovnog saslušavanja u MUP-u Dragana Simovića, Miloša Kuvekalovića i Vladimira Milivojevića bez ikakvog osnova, samo zbog toga što su se kretali javnim prostorom neposredno pre dolaska Ane Brnabić na Kablar da svečano proglasi početak rušenja prirodnog vrha ove planine tj. početak izgradnje vidikovca uprkos upozorenjima stručnjaka da se takav vidikovac na tom mestu ne sme graditi, odlučili smo da ne ostanemo ni nemi ni dužni.

Zato u utorak 10. oktobra od 12:50 do 21:00 izlazimo na protest ispred Vlade Republike Srbije.

Zahtevamo:

  1. Da se obustave svi radovi na Kablaru jer su u suprotnosti sa Zakonom i zdravim razumom.
  2. Da se utvrdi ko je, bez ikakvog osnova, naredio hapšenje Dragana Simovića, Miloša Kuvekalovića i Vladimira Milivojevića i ko je odgovoran za to što su 8 sati sedeli u policijskoj stanici vezani lisicama.

Svedoci smo primene poznatih metoda totalitarnih režima koji su sklanjali nepodobne ljude da političarima ne bi unosili nemir i stvaranja lažne slike kako je sve savršeno u društvu koje je zapravo u potpunom kolapsu.

Zato pozivamo sve ljude koji imaju svesti i savesti da u utorak dođu ispred Vlade Srbije da se zajedno usprotivimo tihom teroru koji se sprovodi nad svakim neistomišljenikom vlasti od Majdanpeka do Jadra i od juga do severa, na KiM, u Bosilegradu, na Kablaru, na Šodrošu... svuda gde ima njih i njihove potrebe da pokažu nekontrolisanu moć. Ili nekontrolisani strah.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs