Građani reporteri: Aktivistima zabranjen pristup vrhu Kablara

Img Foto: Miloš R. Kuvekalović, facebook /Jevđenije Julijan Dimitrijević FB

Danima ekološki aktivisti i ljubitelji prirode borave na vrhu Kablara želeći da građanima/kama Čačka i okoline ukažu na probleme koje će sa sobom doneti izgradnja staklenog vidikovca.

Jutros su se uputili ponovo na Kablar ali ih je sačekalo neprijatno iznenađenje - rampa sa znakom da je zabranjen prolaz i privatno obezbeđenje.

Znajući svoja zakonska prava tražili su dokumenta od obezbeđenja da vide po čijem nalogu je put zatvoren, ali uz otvoreno ignorisanje i jedan komentar “papir će uskoro stići” objašnjenje nisu dobili. Pozvana je policija ali nije rešeno ništa.

Papir je stigao medijima (u word dokumentu, bez pečata i potpisa, očigledno na brzinu napisan) od JKP Gradac u kome se navodi: “Zbog pojave klizišta, nepostojanja bankina i ugroženosti stabilnosti dela opštinskog puta broj 123-26 ka vrhu Kablara,  izvršeno je postavljanje saobraćajne signalizacije kojom se zabranjuje korišćenje pomenutog puta zbog izvođenja radova na urgentnom održavanju javnog puta.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.”

Jedan od aktivista koji već nekoliko dana boravi na Kablaru i protestuje zbog izgradnje staklenog vidikovca na svom fejsbuk profilu je napisao, između ostalog, da su se obratili meštanima koji su došli da podrže izgradnju istog: "Kažemo im da želimo prirodni vidikovac do 200. 000 evra, a da se milion evra preusmeri na njih za vodu, puteve, kanalizaciju, renoviranje smeštajnih kapaciteta, poljoprivredu... Oni nama kažu, vlast im obećala sve to kad bude vidikovac. Uglavnom, ima to sve kod gvožđa negde, prenosio je sve uživo, a meni je najzanimljivije što je došla policijska marica. Pošto su radnici već otišli, zanima me koga li su planirali da privode. Po priči koju smo čuli, ne znam da li je tačna, kažu da je bilo provokatora koji očigledno nisu uspeli i svojoj nameri", navodi se u objavi Miloša R. Kuvekalovića.

 

Izvor: Cemaforum, Epicentar press

 

 



 
 



Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs