Insajder Debata: (Ne)naučene lekcije (VIDEO)

Img Foto: Pixabay, ilustracija

U sistemu u kojem su nastavnici tu da ispune normu, đaci da jure ocene, a psiholozi i pedagozi da budu zatrpani administrativnim poslovima – nema ko da vam kaže da vam dete nije dobro, saglasne su učesnice "Insajder debate".

"O kakvim mi elitnim školama govorimo, ako u njima rade nastavnici za platu koja je tolika da omogućava puko preživljavanje? Mi smo društvo sa dubokim problemima koje niko ne želi da prizna da imamo, zato je najlakše reći da je neko drugi kriv“, smatra dr Jelena Vasiljević, naučna saradnica Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

Porodična terapeutkinja Radmila Vulić kaže da roditelji moraju da slušaju šta govore deca, a ne samo da postavljaju visoka očekivanja. "Ako vam škola ne kaže da vam dete nije dobro, nedopustivo je da ne znate sami kako vam je dete“, objasnila je.

Generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković oštro je kritikovala pojedine medije jer su kršili etički kodeks i osramotili profesiju. "U trci za klikovima, gde vesti 'štancujete na normu', a platu dobijate po broju tih klikova, vi niste novinar. Nedopustivo je izveštavanje ne samo nakon tragedije, nego je još gore dan kasnije. Ne znam zašto nadležno Ministarstvo za informisanje ne reaguje, to je njihov posao“, rekla je ona.

Izvor: Insajder





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs