Obustavljen saobraćaj od Ovčar Banje do Nikolja zbog rizika od potpunog obrušavanja dela visećeg mosta

Img Foto: JP Gradac Čačak, facebook

Saobraćaj na deonici puta od Ovčar Banje ka manastiru Nikolje od danas je zabranjen, pošto deo visećeg mosta preti da se obruši na kolovoz.

Radi se o delu visećeg mosta koji se 13. oktobra prošle godine srušio u Zapadnu Moravu i tom prilikom su dve osobe izgubile život, dok je njih 10 povređeno.

Foto: JP Gradac Čačak, facebook

"U cilju očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, danas u toku dana smo po hitnom postupku izvršili obustavu saobraćaja na putu od Ovčar Banje ka manastiru Nikolje, nakon što su nam predstavnici MZ Ovčar Banja ukazali na problem. U toku sutrašnjeg dana očekujemo pribavljanje Rešenja inspekcijskih organa, nakon čega smo planirali da izvršimo uklanjanje dela mosta koji ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju na pomenutom putu, o čemu ćemo javnost naknadno obavestiti i po završetku radova", navodi se u saopštenju JP "Gradac" Čačak.

Foto: JP Gradac Čačak, facebook

Podsetimo, na problem je prvi ukazao putem društvenih mreža Pavle Jelesijević, građanski aktivista i administrator fejsbuk stranice Dnevna doza prosečnog Čačanina.

Foto: DDPČ, facebook screenshot

"Par sati nakon moje objave o ostacima palog pešačkog mosta u Ovčar Banji koji prete da ugroze bezbednost pešaka i vozila pojavile su se nadležne službe koje su zabranile saobraćaj u oba smera i onemogućile prolazak ispod rizičnog mosta", objavio je Jelesijević uz fotografiju sa lica mesta.

 

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs