Policija sprečava odlazak na miting u Beograd, u Čačku zaustavljen autobus

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Po podacima stranaka koje organizuju danas miting u Beogradu, policija širom Srbie zaustavlja autobuse i automobile, maltretira građane, traži vanredne tehničke pregled. Tako je u Čačku zaustavljen pun autobus sa građanima Čačka koji policija pun sat detaljno pregleda.

Stranke desnice Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS organizuju večeras skup ispred Hrama Svetog Save, a Milica Đurđević Stamenkovski navodi da je više od 80 autobusa, koji su sa aktivistima i članovima tih partija planirali da dođu u Beograd, sprečeno u tome. 

„Vršili su juče pritisak na prevoznike da otkažu vožnje, a samo iz Novog Sada sinoć su nam otkazala četiri prevoznika. One koji nisu otkazali policija je zaustavila na naplatnim rampama i upućeni su na vanredni tehnički pregled“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela da je policija iz saobraćaja isključivo isključila vozila u kojima su članovi i aktivisti Zavetnika, Dveri, Novog DSS i POKS-a.

„Više od 80 autobusa iz cele Srbije je onemogućeno da dođe u Beograd. Sa juga Srbije potpuno, Vojvodina kompletna, sada samo čuli da su zaustavili autobuse iz Kragujevca, zaustavljeni su i Užičani, javljaju i da su zaustavljeni iz Jagodine…“, kaže Stamenkovski.

Za večeras u 18 sati zakazan je skup ispred Hrama Svetog Save pod nazivom „Srbija pamti, brani i ne da“. Kako su naveli, to je „nadstranačko patriotsko ujedinjenje“ svih koji su protiv sporazuma EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Kako je najavljeno, nakon okupljanja učesnika, povorka će krenuti ka zgradi Predsedništva.

Izvor: Nova.rs/Ozon press

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs