Kulturni centar Čačak: Predavanje o životu i radu prof. dr Predraga Mitrovića, kardiologa

Img Foto: Aleksandra Petrovski

U sredu, 15. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Čačak biće održano predavanje o životu i radu prof. dr Predraga Mitrovića, kardiologa. Program počinje u 19 i 30.

Redovni profesor na Medicinskom fakultetu prof. dr Predrag Mitrović je lekar za srce, dušu i život, kardiolog koga pacijenti iz cele Srbije obožavaju. On je kardiolog Urgentnog centra nagrađivan za svoje naučne radove i muzičar koji svira 12 instrumenata. Povezao je svoje dve ljubavi stvarajući novi pravac u lečenju kardiovaskularnih bolesti muzikom, a znanje stečeno tokom studija elektrotehnike primenio je u izradi programa za kardiologiju.

Dogodovštine sa radnog mesta (Urgentni centar) pretočio je u tri romana, od kojih je jedan bio inspiracija za dokumentarnu seriju „San urgentne noći“ prikazanu na RTS-u. Uz to je član Kluba književnika Srbije, svira bas gitaru u rok bendu, pokrenuo je festival umetničke muzike Srbije i prvu reviju umetničke muzike Muzika klasika, čiji sajt održava. Kada ga upoznate, više od njegove impresivne biografije, oduševiće vas njegova jednostavnost, neposrednost, dečja radoznalost i glad za novim znanjem.

Gost - Prof. dr PREDRAG MITROVIĆ, kardiolog Urgentnog centra, Beograd

Organizacija: Kulturno – obrazovni program

Izvor: Cemaforum.rs

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs