Agencija za sprečavanje korupcije ispituje kako je SPS influenserka delila građanima po 5.000 dinara na ulici

Img Foto: Cemaforum

Slučaj članice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ane Grozdanović, koja je ljudima na ulici delila novac, privukao je i pažnju Agencije za sprečavanje korupcije. Kako prenose Južne vesti, Agencija će proveriti navode o tome da je Grozdanović delila građanima po 5.000 dinara na ulici i da je njih 100 dobilo novac, sve u cilju utvrđivanja da li je prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti.

Grozdanović je delila novac, blokčiće, olovke i priveske, pohvalila se time na Instagramu i istakla da to finansiraju ljudi koji ne vole da njihova imena budu u javnosti, a misteriozne donatore nazvala je i "dragim prijateljima".

"Zahvalila bih se dragim prijateljima koji su uvek tu da podrže svaki moj predlog i finansiraju kao i ovu akciju. Juče sam sa omladinom SPS-a iznenadila 100 građana sa 5000 dinara, blokčićem, olovkom i privezkom. Za mene će funkcija uvek biti - humana ideja. I ni jedna akcija iza koje ja stojim neće biti podeljena našim sigurnim glasačima, već narodu koji je u tom trenutku na ulici", napisala je Grozdanović na Instagramu, podelivši fotografije sebe kako deli koverte.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije odgovorili su Južnim vestima da će utvrđivati da li postoje povrede Zakona.

"Agencija za sprečavanje korupcije će u konkretnom slučaju izvršiti proveru navoda iz sredstava javnog informisanja, a u cilju utvrđivanja postojanja eventualne povrede Zakona o finansiranju političkih aktivnosti", naveli su u Agenciji.

Podsetimo, niški SPS ranije se ogradio od akcija Ane Grozdanović, a stručnjaci ukazali da tokovi novca u politici nisu najbolje regulisani i ocenili takve akcije kao marketinške i nepotrebne.

Grozdanović je privukla pažnju javnosti i kada je, takođe na Instagramu, tražila da se svaki negativan komentar o liku i delu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kažnjava zatvorom, ali i kada je objavila da je obezbedila posao i platu od 50.000 dinara samohranim majkama koje su joj pomagale tokom predizborne kampanje.

Izvor: Južne vesti/021





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs