Potvrđena optužnica protiv Vesne Medenice

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, prenosi RTCG.

Specijalno državno tužilaštvo je ranije podiglo optužnicu protiv Vesne Medenice i organizovane kriminalne grupe, koju je formirao njen sin Miloš Medenica.

Optužnica je podignuta i protiv Miloša Mednice i još više od deset osoba, koji se terete za krijumčarenje, davanje i primanje mita, navođenje na protivzakoniti uticaj, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U optužnici se, kako prenose Vijesti, Vesna Medenica tereti da se od 2019. do 2021. godine obavezala da će korišćenjem položaja posredovati da se određeni predmeti pred Višim sudom i Vrhovnim sudom završe u korist privrednih društava "Fab Live" i "Cijevna Commerce", bez obzira na činjenično stanje.

U tome joj je, kako piše, pomagao okrivljeni Miloš Medenica i pojedini pripadnici kriminalne organizacije, te da je za njeno posredovanje dat mito.

Osim toga, tereti se da je posredovala je kod sudija Vrhovnog suda Crne Gore i sudije Osnovnog suda u Herceg Novom da postupe suprotno zakonu donesu odluku u predmetu korist privrednog društva "Carine".

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila prošle godine nakon objave transkripta Evropola, presretnutih telefonskih razgovora sa aplikacije Skaj, njenog sina Miloša i njenog tjelohranitelja, policajca Darka Lalovića, u kojima su dogovarali krijumčarenje droge i šverc cigareta, podsećaju podgoričke Vijesti.

U njima Miloš tvrdi da je njegova majka upoznata sa njihovim nelegalnim poslovima i da od nje mogu da očekuju zaštitu. 

Izvor: RTS





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs