Đedović: Zahtevi stanovnika Krivelja opravdani

Img Bor Foto: Cemaforum.rs

„Ministarstvo rudarstva i energetike intenzivno radi na rešavanju problema meštana MZ Krivelj, čije je naselje ugroženo rudarskim aktivnostima“, izjavila je ministarka Dubravka Đedović posle sastanka sa predstavnicima MZ Krivelj, predstavnicima kompanije „Srbija Ziđin Koper“ i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem, saopštilo je Ministarstvo.

„Zahtevi meštana su u potpunosti opravdani, hitni i imaju punu podršku Ministarstva“, istakla je Đedović.

„Svim domaćinstvima mora se pružiti pravo i prilika za preseljenje i neophodno je da prva faza rešenja stambenog pitanja najugroženijih domaćinstava počne što je moguće pre. Dok se problem u potpunosti i trajno ne reši, nužno je da kompanija obnovi i sanira infrastrukturu oštećenu radom teške rudarske mehanizacije. Zadovoljna sam što razgovori idu u pravom smeru i što smo već na prvom zajedničkom sastanku ostvarili pomak u brojnim otvorenim pitanjima“, poručila je ministarka Đedović.

Podsetila je da su ona i njeni saradnici u poslednjih nekoliko dana imali više odvojenih razgovora sa meštanima, predstavnicima lokalne samouprave i kompanije „Srbija Ziđin Koper“, kao i da su predstavnici Ministarstva prošle nedelje prisustvovali zboru meštana u Krivelju.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs