Vanredna situacija u Pirotu, mestu akcidenta i dalje ne može da se priđe

Img Foto: Cemaforum.rs

U Pirotu je na snazi vanredna situacija posle curenja amonijaka iz prevrnutog vagona, a zbog simptoma trovanja 51 osoba je hospitalizovana, dok škole, vrtići i javne ustanove danas ne rade.

Jedna osoba je preminula po prijemu u pirotsku bolnicu, ali nije potvrđeno da je uzrok smrti trovanje.

Osim policije, mestu nesreće ni jutros se ne može prići, javlja RTS i dodaje da je dobra vest da cisterne najverovatnije nisu došle u dodir sa rekom Nišavom.

Očekuje se dolazak ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrure Gorana Vesića, kao i inspektora.

Auto-put i magistralni put na Koridoru 10 su i dalje zatvoreni za saobraćaj, a alternativni pravac je stari put za Belu Palanku.

Zbog obustave saobraćaja na auto-putu E-80, zbog akcidenta sa amonijakom, na deonici petlja Pirot zapad – petlja Bela Palanka i na državnom Pirot – Bela Palanka, saobraćaj se sa auto-puta preusmerava, preneo je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj se sa auto-putu preusmerava na sledeći način:

  •  vozila koja dolaze iz smera Niša koriste isključenje na petlji Pirot istok,
  •  vozila koja dolaze iz smera graničnog prelaza Gradina koriste isključenje napetlji Bela Palanka, i dalje se usmeravaju na alternativni putni pravac Bela Palanka – Pirot, preko mesta Ponor.

Pedeset i jedna osoba je hospitalizovana sa simptomima trovanja amonijakom, od čega dve imaju teže simptome, rekli su sinoć u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije.

UKC Niš jutros je saopštio da je u toj ustanovi zbrinuto ukupno 15 pacijenata, koji su svi stabilnih vitalnih parametara.

Iz MUP-a Srbije je u nedelju saopšteno da je oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

Iz MUP-a su apelovali na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Izvor: RTS/N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs