Kampanja prikupljanja sredstava za feministički strip

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Centar za ženske studije priprema štampanje stripa kojim će se feminističko obrazovanje učiniti zanimljivijim široj publici i dati prostor maštanju o boljem svetu. Kako bi strip došao do što većeg broja ljudi potrebna je podrška svih nas.

-Stripom želimo da prikažemo kako zamišljamo da će svet izgledati u narednih 30 godina koja će uloga CŽS biti u tome. Zamišljamo budućnost od 2022. do 2052!

U trenutnim okolnostima jačanja desničarskih pokreta i partija ženska prava su na sve većem udaru i postoje realne pretnje da izgubimo sve ono za šta smo se vekovima borile. Ali, jako je važno da ne klonemo duhom! Drugačiji svet je moguć i moramo da dozvolimo sebi da maštamo o boljem društvu, to je prvi korak ka zajedničkom delovanju, a solidarnost se uči jedino kada kolektivno promišljamo i delujemo, navodi se u saopštenju CŽS.

-Zato nam je potrebna vaša pomoć da napravimo strip koji će promišljati o budućnosti na način koji je osnažnjujući i koji nam daje motivaciju da nastavimo dalje i zajedno se borimo. Na sajtu donacije.rs možete naći našu kampanju i donirati: https://www.donacije.rs/projekat/strip-centar-za-zenske-studije/ a takođe je možete podeliti na društvenim mrežama i sa prijateljima/icama, dodaje se u saopštenju.

Obrazovanje je važno, a feminističko obrazovanje je nužna iskra za pokretanje promena!

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs