U FOKUSU - Manjifiko: "Pukni zoro" nije pesma čuvenog "Gvozdenog puka", legende o njoj mi imponuju (VIDEO)

Img Foto: Epicentar press

"Nadaleko poznata pesma 'Pukni zoro' nije tradicionalna pesma čuvenog 'Gvozdenog puka', ali ja bolji PR nisam mogao izmisliti", izjavio je za Epicentar press slovenački kantautor Robert Pešut, poznatiji kao Manjifiko.

Slovenačkog i srpskog porekla, Manjifiko nam je, u do sada neobjavljenom intervjuu, ispričao koliko je ponosan na svog dedu koji je bio srpski vojnik na Solunskom frontu, u Prvom svetskom ratu, i kome je posvetio pesmu "Pukni zoro", iz albuma "Montevideo, Bog te video" (2013.)

Čačanska publika nije imala priliku da uživo sluša Manjifika na koncertu u okviru Festivala "PRiČA", jer je koncert otkazan zbog loših vremenskih uslova, ali ćemo se mi svakako podsetiti zanimljive priče o nastanku pesme koja je postala nacionalni hit, ali i pesme koju su prihvatili gotovo svi narodi na Balkanu i šire.

 

 

Serijal "U fokusu" je deo projekta "Zajednički glas ZA slobodu medija" koji realizuju udruženi lokalni mediji iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege.

 

 

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs