OTVORENO O SVEMU: Tragedija porodice Davidović (2. deo)

Img Foto: Ozonpress

Izvor: Ozonpress

U prethodnoj epizodi podcasta „Otvoreno o svemu“ otvorili smo priču o tragičnoj sudbini koja je zadesila dragačevsku porodicu Davidović. Suprug Milan i supruga Vesna imali su, kao i svi mladi bračni parovi, planove o zajedničkom životu, gajenju i vaspitavanju svoja dva sina o onome što bi narod rekao „da dočekaju starost zajedno“.

Svi snovi i planovi nestali su u jednom danu, sasvim običnom radnom danu u fabrici MB Namenska u Lučanima u kojoj su oboje bili zaposleni i Milan i Vesna. Vesna nije radila na radnoj poziciji koja se tretira kao radno mesto opasno po život, a ipak je stradala i ostala bez života, Milan bez supruge, a mali sinovi bez majke.

Tog dana u fabrici MB Namenska smrtno je povređeno osam radnika. Nažalost traka smrti se tog dana u lučanskoj fabrici nije zaustavila. Nesreće sa smrtnim posledicama su se nastavile, a trenutni skor je dvadesetjedan izgubljen život.

Tužna priča porodice Davidović koja je započela tragičniom stradanjem supruge i majke Vesne, nastavila se raznim vrstama šikaniranja od strane rukovodstva fabrike i narednih godina.

Pogledajte nastavak ove priče:

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs