Savo Manojlović: Predali smo zahtev za dobijanje elaborata na osnovu kojih su televizije Pink i Hepi dobile nacionalne frekvencije

Img Foto: Cemaforum

Organizacija Kreni – Promeni danas je otišla do REM-a da u ime potpisnika peticije traži određene odgovore i tom prilikom najavi sledeće korake po pitanju oduzimanja nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi.

Pokrenuli smo zahtev za informacije od javnog značaja kako bi dobili elaborate na osnovu kojih su televizije Pink i Hepi prethodni put dobile nacionalne frekvencije. Ukoliko u tim elaboratima ima ovog sto se sada na tim televizijama emituje, onda bi nadležni iz REM-a, koji su im dodelili frekvencije trebalo ne da daju otkaz, nego da idu na lečenje. Ukoliko pak ovog programa u elaboratima nema, onda nisu smeli da im dodele frekvencije. To se posebno odnosi na televiziju Hepi, koja se registrovala kao dečija televizija, a na njoj je udeo dečijeg programa nula. Prema nasim istraživanjima, ni tv b92 nije ispunjavao uslove da dobije javnu frekvenciju, rekao je danas Savo Manojlović, predsednik udruženja Kreni - Promeni, na konferenciji za medije, a nakon performansa simbolično održanog ispred prostorija REMa, u minut do 12.

Na performansu su prikazana čuvena tri majmuna, „ne vidim, ne čujem i ne govorrim“, koja su simbolički predstavila REM, dok su u zvučnoj pozadini puštani najbizarniji, nasilni i vulgarni audio snimci iz rijaliti programa obe televizije.

Kreni promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti prikupili su do sada skoro 200.000 potpisa građana za peticiju da se oduzmu frekvencije televizijama Hepi i Pink.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs