Potpisan Ugovor o izgradnji zdravstvene stanice u Ljubiću

Img Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, potpisao je u ime Grada Ugovor sa kompanijom “Jugogradnja“ iz Beograda, koja će obavljati gradnju Zdravstvene stanice u Ljubiću. Reč je o konzorcijumu sedam firmi, a ukupan iznos radova je 360 miliona dinara sa PDV-om. U narednih 15 dana sledi proces prikupljanja bankarskih garancija i uvođenja u posao, nakon čega će početi gradnja.

Zdravstvena stanica će se nalaziti u Ulici Slavka Krupeža, preko puta pošte u Ljubiću, a prostiraće se na oko 2.000 kvadrata. Nova zdravstvena ustanova u Čačku zamišljena je kao veoma savremena, sa nekim zdravstvenim uslugama koje se mogu dobiti samo u ustanovama tercijarnog tipa.

Zdravstvena stanica u Ljubiću posedovaće najsavremeniju lekarsku dijagnostiku, kao i Službu zdravstvene zaštite odraslog stanovništva, odeljenja Pedijatrije i Ginekologije, Dijagnostičko-specijalističku službu, apoteku, konferencijsku salu za sastanke i edukaciju i službene prostorije.

Takođe, veoma je značajno što će se u okviru ovog objekta nalaziti i Služba hitne pomoći, koja će biti najbliža auto-putu Miloš Veliki. Predviđeno je da ova zdravstvena stanica pruži zdravstvenu zaštitu za građane Čačka sa leve strane Zapadne Morave, kojih, sa okolnim selima, ima oko 30.000.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs