GLAS NARODA: Da li ste za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka? (VIDEO)

Img Foto: Pixabay, Epicentar press

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da će njegov predlog biti da se uvede obavezan vojni rok od 90 dana.

"Južno od Čačka imamo toliko malo vojnika, govorim o čitavom jugozapadnom delu i time bismo vratili život u te gradove", rekao je predsednik i dodao da bi se time pospešio razvoj manjih, siromašnih sredina.

I ministar odbrane Nebojša Stefanović je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije formirali radne grupe koje vrše analizu svih segmenata koji se tiču postavljenog zadatka i planiranja mogućnosti ponovnog uvođenja redovnog služenja vojnog roka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Očekujem da ćemo u naredne dve nedelje imati izrađen plan sa kompletnim analizama i najboljim rešenjima u pogledu finansijskog aspekta, aspekta obuke i aspekta regrutacije", dodao je minstar Stefanović.

Podsetimo, obavezno služenje vojnog roka ukinuto je gotovo jednoglasno 2010. godine. Od 135 poslanika za ovaj predlog glasalo je čak njih 133.

Kakvo je mišljenje Čačana po ovom pitanju saznaćete u novom izdanju "Glasa naroda".

GLAS NARODA je deo projekta "Zajednički glas ZA slobodu medija" koji realizuju udruženi lokalni mediji iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege.

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs