Gradski sekretar nezakonito na dve funkcije u Beogradu

Img Foto: Pixabay

Agencija za sprečavanje korupcije i izrekla meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona gradskom sekretaru za komunalne i stambene poslove Beograda Nikoli Kovačeviću, vidi se iz rešenja koje je objavljeno u Službenom glasniku.

Kovačević istovremeno vrši dve javne funkcije, gradskog sekretara i odbornika u Skupštini opštine Rakovica bez saglasnosti Agencije, navodi se u rešenju.

Međutim, iako je utvrđeno da je Kovačević prekršio zakon, nije traženo da napusti funkciju već mu je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

"Prilikom odlučivanja o vrsti mere koju treba izreći u konkretnom slučaju, uzeta je u obzir činjenica da je Nikola Kovačević na drugu javnu funkciju odbornika GO, koju i dalje vrši, izabran neposredno od građana, zbog čega je zaključeno da je izricanja mere javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona odgovarajuća mera u konkretnom slučaju", piše u rešenju.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je u septembru objavio da je Kovačević zaustavljen na aerodromu jer je pokušao bez prijavljivanja da unese sliku Paje Jovanovića i 15 hiljada evra.

Nakon pisanja CINS-a Agencija za sprečavanje korupcije je pokrenula vanrednu kontrolu imovine gradskog sekretara.

Izvor: Nova ekonomija





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs