Ljubitelji prirode očistili staze Ovčara i Kablara

Img Foto: Ozon Press

U nedelju 10.aprila 2022.godine održana je prva u nizu akcija čišćenja staza Ovčara i Kablara. Odazvala se mala grupica učesnika za ovakvu akciju iako im vreme nije išlo u korist.

Akciju su organizovali organizacioni tim Dva vrha Čačka i deo ekipe Čačak trči.

Za nas trka Dva vrha nije samo trka, ona je mnogo više od toga. Ne smemo čekati da se nešto desi, da neko tamo kaže šta bi trebalo da radimo. Zasuci rukave i kreni! Upravo je tako i bilo. Mala grupa, ali velikog srca! Nismo imali izgovor hladnog vremena i pljuska, naprotiv sreća je bila još veća kad na kraju vidite šta ste obavili.

Trend rasta broja divljih deponija je sve veći, pa i ovde. Znamo da će Morava naneti novi otpad i da će pojedinci „ukrašavati“ šumu, potoke i staze sa svojim otpadom čekajući da ga lišće prekrije, ali mi više nećemo sedeti skrštenih ruku.

Mnogo naših sugrađana prve korake u planini pravili su baš ovde, po Ovčaru i Kablaru, decenijama svi zaobilazimo smeće i pričamo šta bi trebalo. Mi smo započeli, nastavićemo, pokušaćemo da budemo primer mladima da nam se pridruže.

Da ostavimo trag, a ne mrlju!

Dugujemo prirodi, planinama, pomozimo im da prodišu!

Hvala Turističkoj organizaciji Čačka koja nam je obezbedila kese i Goranu operativcu na terenu za svu potrebnu pomoć! Hvala porodici Bradić ispred pekare Nacional koji su nam spremili slatko slanu okrepu na kraju akcije!

Jednostavno hvala ovim ljudima koji su izvlačili kapitalca od veš mašine koja je preko 10godina stajala u potoku, koji su videli šta sve ima van staza, ali ipak sa osmehom na licu obavili veliki posao!

Kao što smo rekli, mi nastavljamo sa ovakvim akcijama, a ti? Vidimo se uskoro na još jednoj ovakvoj akciji.

Izvor: Ozon press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs