Manojlović najavio protest: Sutra u 12h blokada Novog Beograda

Img Foto: Dragana Krnetić

Savo Manojlović najavio je veliki Sretenjski protest sutra u 12 časova na nekoliko tačaka na Bulevaru Mihajla Pupina i Nikole Tesle, u isto vreme kada će se u Palati Srbije održati dodela ordenja.

„Sutra je jedan od najsvečanijih praznika ove države, dan kada je donet najslobodarskiji Ustav svojevremeno u Evropi. Ovo što radimo nije protiv ove države, nije protiv Ustava. Naprotiv, ovo je odbrana i države i Ustava“, rekao je Manojlović.

On je pozvao građane da sutra iskažu svoje nezadovoljstvo jer predsednik, Vlada Srbije i Skupština nisu ispunili obećanje i zakonski zaustavili iskopavanje litijuma i bora.

Plan za sutra je da se u malim grupama, od po 20 do 30 ljudi na više tačaka blokiraju Bulevar Mihajla Pupina i Nikole Tesle.

Podsećamo, kampovanje ispred Predsedništva traje već peti dan, a kako je ranije najavljivano trajaće ili dok se ne ispuni glavni i jedini zahtev - potpuna zabrana iskopavanja litijuma i bora u Srbiji. Do sada im se iz vlasti niko nije obratio, ali je jutros kampere posetio jedan od predsedničkih kandidata, Zdravko Ponoš i doneo im burek.

Vladi Srbije poslat je predlog zakona kojim se traži zabrana iskopavanja litijuma i bora ali kako je večeras rekao predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, republički parlament biće sutra raspušten radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. Raspuštanjem skupštine vlada ulazi u tehnički mandat.

Izvor: Nova.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs