Nova.rs: U Čačku na referendumu glasali i pokojnici

Img Foto: Dragana Krnetić

Na referendumu u Čačku glasalo je i dvoje pokojnika, kažu za "Novu" članovi njihovih porodica. U pitanju su V.D. iz Zablaća, koja je preminula novembra 2020, i Lj. M. koji je umro pre četiri godine.

„Mi smo šokirani. Kada smo izašli na biračka mesta dobili smo informacije da su oni iskoristili svoje pravo na iskazivanje stava na referendumu“, navode njihovi srodnici. Oni su zahtevali da budu uklonjeni sa biračkog spiska.

„Ko zna koliko je takvih poziva stiglo u Čačku“, ogorčeno navode.

Portalu Nova.rs se javio i Čačanin koji je, želeći da proveri regularnost glasanja, prvo otišao na svoje biračko mesto u OŠ "Ratko Mitrović" gde je zaokružio odgovor koji je smatrao da treba.

"Potom sam otišao u crkvenu portu u Zablaće i rekao da hoću da glasam. Nisu mi tražili ni ličnu kartu, apsolutno nikakve podatke, samo su mi dali listić", ispričao nam je on (ime poznato redakciji). S obzirom na to da je to protivno zakonu, naš sagovornik je uništio listić i udaljio se sa biračkog mesta.

"Ovo je bruka i sramota šta se radi. Nije ni čudo što SNS pobeđuje imajući u vidu na šta su sve spremni i kakvim prevarantskim mehanizmima se služe", zaključio je izvor Nove.

Naši sagovornici su redakciji Nova.rs dostavili i fotografije poziva koji su dobili.

Podsećamo, u nedelju je održan referendum, na kome je oko 59,7 odsto građana zaokružilo "da" na listiću. Većina građana Beograda i Niša glasala je protiv ustavnih promena u oblasti pravosuđa, a kako je objavio portal 021.rs, i većina Novosađana je na listiću zaokružila "ne".

Autor: Nova.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs