Završena blokada u Preljini uz dva incidenta (FOTO, VIDEO)

Img Foto: Dragana Krnetić

Blokada u Preljini trajala je sat vremena i obeležila su je dva incidenta. Prema rečima organizatora, ovoga puta je bilo manje učesnika jer ''ima puno ljudi koji su bolesni ili su u izolaciji zbog korona virusa''.

Jedan suvozač iz kombija kikindskih tablica navodio je vozača da ide ka okupljenim ljudima. Izašao je i  krenuo da se raspravlja i da gura ljude oko sebe. Na sreću brzo se vratio u kombi i okupljeni su mu objasnili da postoji obilazni put kojim može da prođe.  Drugi incident je takođe bio pokušaj vozača da probije blokadu ali je brzo odustao.

Policije u civilu je bilo više nego na dosadašnjim blokadama, snimali su učesnike. Kod Nis-ove pumpe bila je parkirana policijska marica i tu su se opremali pripadnici žandarmerije. Ono što je zanimljivo, i do sada je uvek bilo na istom mestu parkirano vozilo policije, ali ovo je prvi put da se  žandarmerija oblačila i pripremala na licu mesta.

Ljiljana Bralović, predsednica Saveza ekoloških organizacija Srbije, obratila se okupljenima uz informaciju da su Vladi ponovo predati zahtevi da se javno objave svi ugovori sa Rio Tintom kao i da se zabrani iskopavanje litijuma u Srbiji.

 

Izjavu Ljiljane Bralović (Suvoborska greda) sa blokade puta u Preljini možete pogledati:

Izvor: Cemaforum.rs



 
 



Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs