Za vreme praznika najveći broj saobraćajnih prekršaja u poslednjih pet godina

Img Foto: Dragana Krnetić

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 31. decembra do 9. januara ove godine, zabeležen je najveći broj saobraćajnih prekršaja u poslednjih pet godina, javlja MUP Srbije.

Tokom decembra 2021. godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je 59 osoba, 16 više nego u istom periodu 2020. godine.

U akciji pojačane kontrole saobraćaja, tokom praznika, policija je otkrila ukupno 31.828 prekršaja, što je čak 84 odsto više u odnosu na praznični period prošle godine.

Iz saobraćaja su zbog vožnje pod dejstvom alkohola isljučena 2.043 vozača, od kojih je 445 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Takođe, u službenim prostorijama zadržano je i 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd – 3.510, na teritoriji Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici otkriveno 2.313, a na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu 1.786 prekršaja.

Kako javlja MUP, saobraćajna policija nastaviće akciju pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs