Blokadu u Preljini obeležili incidenti (FOTO)

Img Foto: Dragana Krnetić

Blokada u Preljini, koja je trajala tri sata, završena je oko 16 časova. Iako je sve počelo mirno, uz manji broj okupljenih građana u odnosu na prethodni put, današnji proteste obeležio je incident u kome je povređena jedna žena. Kako smo zabeležili na licu mesta, jedan vozač je na silu pokušao da prođe i probije blokadu. Iako je u tom trenutku bilo samo nekoliko ljudi na tom delu puta, on je naleteo na ženu, a kako je rekao, "nije je udario, samo ju je pogurao".

„Gađao mi je namerno kolena, direktno u mene je išao, nije hteo da stane, namerno me gađao. Užasno se osećam, po svakom pitanju se užasno osećam, zbog predsednika, zbog svega, zbog oduzimanja zemlje… Kolena mi je gađao i to baš dobro, a inače srce imam bolest“, rekla je Jasmina Simeunović za N1.

Povređenoj ženi je ukazana prva pomoć na licu mesta, a potom je odvežena u čačansku bolnicu na dalju medicinsku opservaciju. Zanimljivo je da su pripadnici policije u civilu stajali u neposrednoj blizini a da nisu intervenisali, niti su na poziv okupljenih građana izvršili uviđaj i sačinili zapisnik.

Podsetimo, prethodno su tokom blokade u Preljini okupljeni sporadično propuštali vozila, jer, kako su rekli, „nisu se okupili da bi maltretirali ljude“. Posle icidenta u kome je povređena žena, koja je na ovaj protest došla iz sela Obrva kod Kraljeva, okupljeni nisu dozvolili ni jednom vozilu da prođe blokadu.

Na prilasku Preljini, sa svih strana je bila policija, uniformisana i u civilu. Zaustavljali su i legitimisali ljude što je, po rečima okupljenih, ''pokušaj zastrašivanja''.

Još dva manja incidenta su zabeležena na ovom protest kada su dva vozača, jedan sa crnogorskim, a drugi sa novosadskim tablicama, pokušala da na silu probiju blokadu.

Protest je završen uz poruku da će Čačani blokirati otvaranje deonice auto-puta u Pakovraću.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs