Inicijativa „Spasimo Studenicu“ ostaje u pripravnosti bez obzira na najave o obustavljanju gradnje MHE

Img Foto: FB / Spasimo Studenicu

Novosti su juče objavile kratku informaciju sa naslovom „Obustavlja se gradnja hidroelektrana na Studenici i Brevini“, uz pojašnjenje da se obustavljaju „svi postupci vezani za te projekte“, ali da ćemo „više o tome saznati u godišnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra  Vučića“.

Anđela Krstić iz Inicijativie„Spasimo Studenicu“ kaže za portal Krug da im je „generalno drago zbog takve najave“:

– Mi smo negde to i očekivali zato što je uredbom Vlade čitav sliv reke Studenice zaštićen zakonom, tako da je ovim Vlada samo pokazala da poštuje svoju odluku. Mi se nadamo da će tako i biti.

Na novinarsku primedbu da ima i puno komentara građana da je, možda, u pitanju, samo politička izjava koja vlastima (koje osluškuju biračko telo) može da koristi pred izbore u aprilu naredne godine, Krstić kaže:

– Ima tih komentara,a li – uvek ih je bilo,  Mi ne možemo da znamo da li je u pitanju politički potez, ali se nadam da se ne radi o tome, jer generalno postoji mnogo razloga zbog kojih bi Studenica trebalo da ostane takva kakva jeste, netaknuta. Videćemo, mi ćemo uvek biti u pripravnosti. Pratićemo šta se dešava i nećemo tek tako dići ruke i pomisliti kako je sad gotovo. Nije gotovo sve dok se to ne ozvaniči – ocenila je Anđela Krstić, dodajući kako se u Inicijativi „Spasimo Studenicu“ nadaju da sve ide u dobrom smeru i da im je drago što su napori građana i aktivista – konačno primećeni od strane vlasti.

Izvor: Krug.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs