Čačani najavljuju: Blokiraćemo otvaranje auto-puta kad Vučić dođe

Img Foto: Dragana Krnetić

Čačanska vlast blokira građane u ostvarivanju prava i to rade već godinama, izjavio je Bratislav Simović iz neformalne grupe Ne damo đedovinu i najavio blokadu otvaranja deonice auto-puta u Pakovraću kod Čačka, najavljenu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Juče smo ušli u salu Skupštine grada Čačka i direktno se suočili sa predstavnicima Gradske uprave koji su dali sebi za pravo da oni cene koliko vredi naša imovina. Čuli smo da Gradska vlast opstruiše sudske postupke, utiče na sudske veštake kako bi obespravili vlasnike zemlje koja je eksproprisana za potrebe gradnje auto-puteva oko Čačka. To narod neće više da trpi“, poručio je on ističući da će njih narod blokirati.

Krak auto-puta Preljina-Požega uskoro će biti gotov a očekuje se i svečano otvaranje naplatne rampe u Pakovraću, podsetio je Simović.

„Kako će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvoriti put za čiju gradnju oduzeta zemlja i kuće još uvek nisu plaćene. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović davao je gađanima lažna obećanja i na taj način samo „kupovao vreme“. Uskoro će se videti šta su vlasti kupovale i koliku će cenu platiti za tu „kupovinu“. Građani će blokirati otvaranje ove deonice auto-puta“, zaključio je Simović.

Podsetimo, više desetina meštana čačanskih sela juče su protestovali ispred zgrade gradske uprave u Čačku, jer im još uvek nije plaćena eksproprisana zemlja oduzeta za potrebe izgradnje ove saobraćajnice. Oni su zbog toga, takođe, podneli tužbe, ali, kako su nam rekli, sud ne postupa po njihovim prijavama.

Autor: OzonPress





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs