Čačak: Protest vlasnika parcela na kojima je izgrađen autoput

Img Foto: N1

U podne je u Čačku održan protest nezadovoljnih građana zbog, kako je na protestu navedeno, opstrukcija u postupcima eksproprijacije. Više od 500 porodica čija se imanja nalaze na budućoj trasi auto puta Preljina - Požega pravdu za svoju zemlju potražilo je na sudu, ali bezuspešno.

Dok predsednik Srbije najavljuje da bi uskoro deonica od Preljine do Pakovraće mogla da bude puštena u saobraćaj, vlasnici parcela na kojima je izgrađena ova deonica autoputa suočavaju se s problemima. Naime, ponuda je bila veoma niska, između 150 i 350 dinara po kvadratnom metru. Oni to nisu hteli da prihvate i zato su pravdu potražili u Osnovnom sudu u Čačku.

U ovom trenutku oko 500 sporova nalazi se u sudu i svi stoje, a kako su nam pojedini objasnili, stoje zbog toga što Odsek za urbanizam u Čačku opstruiše ceo ovaj slučaj.

Naime, potrebno je da dostave ono što zanima advokate, a to je lokacija, jer je izvršena prenamena građevinskog zemljišta i sada je poljoprivredno i zbog toga je tako niska cena ponuđena ovim ljudima. Oni to nisu hteli da prihvate.

"Ja ne živim već tri godine, morao sam da se sklonim odatle".

"Borićemo se svim sredstvima, jer dve godine kako nemam vode u kući, porodicu sam iselio i ostao sam sam da čuvam domaćinstvo i boriću se do kraja, sigurno im neću dozvoliti".

"Imam parcelu pored koju nisu uzeli, izgazili su zemlju i sad ja ne mogu da obradim, kažu ponovo treba da tužim, koga ja da tužim", poručuju sa protesta.

Ljudi koji su se okupili su uglavnom iz Pakovraća, ima ih i iz okolnih sela. Kažu da su nezadovoljni kako se vlast u Čačku prema njima ophodi i traže da se ovo najhitnije reši.

Autor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs