Kampanja UNICEF-a posvećena mentalnom zdravlju mladih

Img Foto: Pixabay

UNICEF u Srbiji je danas pokrenuo kampanju „Iz mog ugla“ posvećenu podizanju svesti o mentalnom zdravlju mladih, projekcijom kanadskog filma „Povezivanje tačkica“ o iskustvima mladih širom sveta.

Podaci UNICEF-ovog izveštaja, kako je navedeno u saopštenju, pokazuju da je svako sedmo dete na globalnom nivou direktno pogođeno merama protiv pandemije, dok je više od 1,6 milijardi dece pretrpelo neki gubitak u pogledu obrazovanja.

U Srbiji je U-Report anketa pokazala da 50 odsto ispitanika izveštava da im je raspoloženje lošije nego pre pandemije, a 11odsto kaže da se nijednom nije osećalo srećno, opušteno i motivisano, tokom prethodne dve nedelje.

Mentalno zdravlje često nije u središtu pažnje javnosti, a postoji i značajna društvena stigma u vezi sa traženjem stručne pomoći.

Cilj kampanje „Iz mog ugla“ je da se podigne svest javnosti o važnosti mentalnog zdravlja i podstaknu adolescenti da se obrate za pomoć, ukoliko im je ona potrebna.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs