Kampanja ASK: ZA FUNKCIJE BEZ KORUPCIJE (VIDEO)

Img Foto: Agencija za sprecavanje korupcije

Agencija za sprečavanje korupcije kampanjom ”Za funkcije bez korupcije” ukazuje na važnost borbe za zaštitu javnog interesa.

Osnovna misija Agencije je obezbeđivanje odgovornosti funkcionera prema građanima, jer su građani ti koji trpe posledice korupcije. Institucionalnim delovanjem Agencija utiče na rizike korupcije i smanjuje mogućnost njenog nastanka. Agencija pruža podršku jačanju integriteta javnih funkcionera i državnih organa.

Agencija za sprečavanje korupcije počela je sa radom 2010. godine kao Agencija za borbu protiv korupcije. Naziv je promenila 2020. godine kada je na snagu stupio novi Zakon o sprečavanju korupcije. Pripada grupi nezavisnih regulatornih tela i institucija koja su nadležna da uređuju pojedine oblasti od posebnog društvenog interesa i u ime građana vrše kontrolu izvršne vlasti. Finansira se iz budžeta Republike Srbije i iz drugih izvora.

Izvor: ASK





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs