Zatvorena dva izvora lekovite vode u Vrnjačkoj Banji

Img Foto: Dragana Krnetić

U centru Vrnjačke Banje svakog vikenda se održavaju protesti zbog presušivanja izvora lekovite vode. Čak na dva najpoznatija izvora: Slatina i Izvor stavljeni su katanci a kao razlog navedena je „revitalizacija bušotina“.

 „Glavni krivac za to što je nestala voda na ova dva izvora jeste akva park Vrnjačke Terme, koji se otvorio prošlog leta, a koji se nalazi između ova dva izvora. Tada su krenuli svi problemi. Slatina i Jezero su plitki izvori, a Terme su bušile na preko 600 metara, presecajući kanale ova dva izvora. I onda se dogodilo ovo čega smo svedoci. Banja je ostala bez vode“, kaže Radoica Đurđević iz Vrnjačke Banje, jedan od učesnika protesta.

Kako Nova.rs podseća prvi izvor koji je bio zatvoren u Vrnjačkoj Banji bio je Snežnik. Danas je na tom mestu sazidana zgrada od 4.000 kvadratnih metara. Investitor je brat Zorana Babića.

Inače, izvorima upravlja Specijalna bolnica „Merkur“. Ali, odgovor na pitanje zašto su zatvoreni izvori Slatina i Jezero, još nije stigao.

Izvor: Nova.rs/Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs