Pokrenuta inicijativa za rekonstrukciju podova na Odeljenju hirurgije u Čačku

Img Hirurško odeljenje Opšte bolnice Čačak; Foto: Forum privrednika Čačka, Epicentar press

Kako bi se prikupila sredstva za zamenu 1100 m kvadratnih dotrajalih podova na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Čačku, Forum privrednika iz našeg grada pokrenuo je inicijativu kojoj su se već odazvale brojne kompanije.

"Pokrenuli smo jednu široku akciju da probamo da stvorimo uslove i obezbedimo materijalna sredstva i da na pravi način lečimo pacijente sa teritorije našeg okruga. Upravo zbog toga, obratili smo se većem broju privrednika, ne samo onima koji su naši članovi, već i članovima drugih udruženja", izjavio je na konferenciji za novinare Vladimir Krstić, predsednik Skupštine Foruma privrednika Čačka.

Prema Krstićevim rečima ovom humanom pozivu su se odmah odazvali: Unipromet, Auto Čačak, AkvaPan, MHS Team AT, Autoprevoz, Uspon, Trgojug, Maestral Plus i Metall Punkt.

"Pozivam i sve ostale da nam se pridruže i da se uključe u akciju zato što ćemo benefite nakon renoviranja odeljenja svi osetiti", poručio je Krstić.

"Ova odeljenja su, zaista, u veoma lošem stanju. Bolnica je stara 40 godina i ovo je prva rekonstrukcija podova. Podovi u ovakvom stanju onemogućavaju i nas da radimo, ali i prave smetnju pacijentima prilikom kretanja, kada treba da ustanu iz kreveta ,da odu do toaleta. Mogu da se poklizaju, da padnu i da naprave još veći problem od onog zbog čega se nalaze na lečenju", izjavio je prim. dr Dejan Dabić, hirurg u Opštoj bolnici Čačak.

Prema rečima dr Dabića, predračun za planirane radove je oko 21.000 evra.

Podsetimo, Opšta hirurgija je smeštena na dva sprata i najveće je odeljenje u okviru čačanske Bolnice. Na odeljenju su zaposlena 92 lica, 17 lekara od kojih je 9 opštih hirurga, 4 dečja, isto toliko je na specijalizaciji, kao i 75 medicinskih sestara i tehničara. Sve vreme pandemije, pa do danas ovo odeljenje nije nijednog trenutka prestalo sa radom.

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs