Lončar: Osam slučajeva delta soja u Srbiji

Img Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

U Srbiji je do sada izolovano osam slučajeva zaraze delta sojem koronavirusa, ali ih sigurno ima više, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je na primopredaji 46 putničkih automobila „Škoda“ za inspekcije Ministarstva i zavode za zaštitu zdravlja upozorio da se pandemija sigurno neće zaustaviti dok ne bude 70-80 odsto vakcinisanih u svetu, kao i u Srbiji, i da zdravstveni radnici ne govore bez razloga da bi oni koji odbijaju da se vakcinišu, a zaraze se, trebalo da snose deo troškova lečenja.

„Oni koji neće da se vakcinišu znaju da će, ako se zaraze, država to da plati“, ukazao je Lončar.

On je naveo da su inspekcije Ministarstva zdravlja poslednji put dobile vozila 2007. godine, a slično je i sa zavodima za zaštitu zdravlja i ova isporuka će poboljšati situaciji, jer će moći da stignu i do najudaljenijih mesta u svim krajevima zemlje.

Od 46 vozila, ukupne vrednosti više od 400.000 evra, za šta je jedan deo dat iz budžeta, a drugi preko kredita Svetske banke, 16 je za inspekcije, a 30 za zavode.

 

Izvor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs