Uhapšeni veterinari u Pirotu zbog zloupotrebe položaja

Img Foto: Pixabay

Niška policija uhapsila je devet osoba osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u Veterinarskoj klinici Pirot i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Uhapšeni su D. Ž. (56), odgovorna osoba Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S. (49), G. R. (59), Ž. M. (34), R. P. (54), S. S. (50), S. P. (52) i Z. P. (58), kao i S. P. (51), odgovorna osoba jednog poljoprivrednog gazdinstva.

Oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, zloupotrebom položaja, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla goveda na području Pirotskog upravnog okruga.

Osumnjičeni nisu pravili zapisnike o aktivnom nadzoru poljoprivrednih gazdinstava i na taj način su, kako se sumnja, omogućili da Veterinarska inspekcija ne podnosi prekršajne prijave protiv više od 50 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će biti privedeni tužilaštvu.

Izvor: FoNet/N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs