Probni završni ispit u petak i subotu u osnovnim školama

Img Foto: Pixabay

Probni završni ispit za osnovce biće održan u petak i subotu, 9. i 10. aprila, u svim osnovnim školama, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Probni test iz matematike biće održan u petak 9. aprila u 13 časova, a u subotu će biti održan probni test iz srpskog/maternjeg jezika u 9 časova, i kombinovani test iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije u 11.30, navodi se u saopštenju.

Probni završni ispit biće održan u školi, u grupama učenika ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

„Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrdjene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo“, saopšteno je iz ministarstva.

Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Izvor: Beta/N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs