Građani od danas mogu da se prijave za vakcinaciju i putem kol centra

Img Foto: Pixabay

Danas od osam časova počeo je da radi kol centar putem kojeg građani mogu da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa. Broj telefona je 0800 222 334.

Od ponedeljka, 11. januara moguća je i prijava putem portala e-Uprave.

Inače, od danas počinje vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se prijavili dobrovoljno za vakcinu protiv koronavirusa, potvrdila je za Blic ministarka za rad i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević.

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovaraće sa direktorima svih 158 domova zdravlja u Srbiji, kako bi analizirali njihov rad, a biće napravljen i plan za naredni period.

Govoriće se i o vakcinaciji zaposlenih u domovima zdravlja protiv Kovid-19, koja je nedavno započela, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski najavio je da će u narednom periodu biti vakcinisani svi zdravstveni radnici koji iskažu interesovanje.

„Neki domovi zdravlja su već obavili vakcinaciju. Prema određenom rasporedu, u kontinuitetu se nastavlja dalje“, rekao je Stefovski i istakao da do sada nema prijavljenih neželjenih dejstava.

FoNet/Beta/N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs