Raspisan konkurs za medije Ministarstva kulture i informisanja

Img Foto: Pixabay

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je danas 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

U saopštenju se navodi da je prvi put ove godine raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Raspisani su i konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji Kosova, zatim na jezicima nacionalnih manjina, namenjenih osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Konkursi, koji traju do 12. februara, raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovim, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda promovišu.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija, kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da se pisanim putem prijave.

Detaljne informacije i potrebni formulari nalaze se na linku: https://www.kultura.gov.rs/konkursi/30/type/5. 

Izvor: FoNet





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs