Održana obuka prilagođena licima za zaštitu podataka o ličnosti

Img Foto: Pixabay

Služba Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti održala je dvodnevnu onlajn obuku na temu „Primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“ za predstavnike različitih državnih organa i institucija, sudije, advokate, kao i predstavnike privrednog sektora, saopšteno je danas.

Obuka je bila prilagođena licima za zaštitu podataka o ličnosti, odnosno fokus je bio na pitanjima koja su od značaja za njihov rad, navodi se u saopštenju.

Poverenik će se potruditi da i u narednom periodu održava slične obuke kako bi svim zainteresovanima pomogao da unaprede znanja iz oblasti zaštite podataka o ličnosti, da ukaže na obaveze koje proističu iz Zakona, ali i da predoči ostala pitanja i teme u vezi sa primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Poverenik upućuje poziv svim zainteresovanim licima da mu se obrate ukoliko bi u narednom periodu želeli da prisustvuju obukama koje će organizovati Služba Poverenika.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs