Istraživanje: Tri četvrtine građana Srbije protiv ulaska u NATO

Img Foto: Pixabay

Polovina građana Srbije podržava ulazak u Evropsku uniju, s tim da se tome protive uglavnom osobe stare od 18 do 29 godina i starije od 60 godina, rečeno je tokom međunarodne konferencije "Beogradska NATO nedelja - ovo smo mi".

Tri četvrtine građana Srbije ne podržava priključenje NATO, izjavio je Ivo Čolović iz Centra za slobodne izbore i demokratiju.

Prema Čolovićevim rečima, na osnovu istraživanja, sprovedenog na uzorku od 800 građana, 14 odsto državljana Srbije ima pozitivan stav prema saradnji sa alijansom.

Uz podatak da trećina stanovnika Srbije ima samo osnovno školsko obrazovanje, Čolović je konstatovao da sa tim ljudima treba raditi, da bi shvatili značaj saradnje sa NATO.

Pomoćnik generalnog sekretara alijanse Karmen Romero je ocenila da je Srbija važna za NATO i da je NATO važan za Srbiju. "Beograd i alijansa žele bezbedan Zapadni Balkan", izjavila je  Romero.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs