CEMA: Promocija knjige "Oči u oči sa političkom korupcijom"

Img Foto: Siniša Janković

Centar za monitoring i aktivizam – CEMA iz Čačka organizuje promociju knjige "Oči u oči sa političkom korupcijom".

Autor knjige je Siniša Jankovića iz Pančeva, policijski inspektor u penziji, član nekada čuvene Radne grupe koja je otkrivala zloupotrebe u 24 sporne privatizacije. Ovim delom „čovek iz sistema“ objašnjava zbog čega je formirana Radna grupa koja je radila na slučajevima spornih privatizacija, kako je nova vlast bila samo kratkoročna bajka i koliko je prisutna politička korupcija u Srbiji. On je na 300 stranica opisao kratki vek jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova koja je zaslužna za hapšenje biznismena Miroslava Miškovića, bivšeg ministra Saše Dragina i mnogih drugih.

Čačanskoj javnosti bi moglo biti zanimljivo da je u timu, koji je u knjizi opisan, bilo i nekoliko članova iz PU Čačak koji su dali priličan doprinos ostvarenim rezultatima. S druge strane, i učešće u kriminalnim radnjama, koje su u knjizi opisane, imalo je nekoliko lica (vlasnika privatnih preduzeća) iz ovog grada.

Promocija će se održati u četvrtak, 15. oktobra, 2020. godine u 12 h. (CEMA, Kursulina 1, Čačak – pored Unicredit banke)

O knjizi govore: Siniša Janković, autor i  Svetlana Kojanović, moderator.

Ključne aktivnosti Centra za monitoring i aktivizam – CEMA su građanski nadzor i transparentnost u radu lokalnih i državnih organa sa posebnim fokusom na koruptivne pojave. Predstavljanje ove knjige čačanskoj javnosti je sa željom da se doprinese u građanskoj borbi protiv korupcije kao ukorenjene društvene anomalije.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs