Građanski preokret traži prestanak smrada u Zrenjaninu

Img Foto: gradjanskipreokret.rs

Zrenjanin ima problem sa smrdljivom i neispravnom vodom, smradom iz kafilerije, potencijalnim zagađivačem sredine Ling Longom i vlašću koje ne ume da reši probleme građana, navodi Dušan Kokot iz Udruženja Građanski preokret, koje je pokrenulo akciju „Da smradovi odu !“.

Cilj im je da prikupe što više potpisa građana za pobrojane probleme i zahteve predaju Gradskoj upravi, koju smatraju odgovornom za gomilanje komunalnih problema u gradu.

– Političari su prisvojili ovaj grad i društvo i dokle god oni ne odu, imaćemo probleme koji se uvećavaju i ne rešavaju. Zahtevamo da se raščisti situacija sa snabdevanjem grada vodom i nejasan status ugovora sa privatnom fabrikom vode koji je istekao, dakle ugovor nije na snazi a grad i dalje plaća subvenciju za prečišćenu vodu. Ta fabrika ne snabdeva grad vodom već neko vreme a iz budžeta se isplaćuje novac. Prema našim saznanjima 58 miliona dinara je od kraja aprila do sada uplaćeno tom preduzeću a da građani nisu videli nikakav efekat – navodi Dušan Kokot iz Građanskog preokreta.

U petak, 21. avgusta Građanski preokret organizuje protestni skup ispred Gradske kuće u Zrenjaninu na koji su pozvali sve zainteresovane građane.

Tom prilikom će se prikupljati potpisi podrške. Za subotu, 22. avgust najavlju novu panel diskusiju o vodi na kojoj će svoja iskustva, pored Zrenjaninaca, izneti predstavnici Požarevca, Bečeja i Vrbasa.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs