Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da pomognu zdravstvo u Sandžaku

Img Foto: Pixabay.com

„Inicijativa Ne davimo Beograd zahvaljuje se svim građanima i građankama koje su učestvovali u prikupljanju pomoći za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu“, saopšteno je danas, prenosi Danas online.

„Prvi kontingent medicinske i zaštitne opreme danas je u dva kombija krenuo prema ova tri grada, a prikupljanje pomoći se nastavlja u našim prostorijama u Dositejevoj 13“ – stoji u saopštenju.

Nakon apela aktivistkinje Aide Ćorović, prema njihovim rečima, od ponedeljka je u ovoj solidarnoj akciji u kojoj je učestvovao veći broj organizacija, pojedinaca i pojedinki sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena veća količina medicinske i zaštitne opreme koja je potrebna medicinskim ustanovama u ova tri grada, a građani i građanke Beogradu su u naš štab donosili svoje zalihe opreme i materijala.

Sva kupljena i donirana oprema spakovana je u dva kombija i jedan automobil i biće podeljena zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

„Hvala svim dobrim i solidarnim ljudima koji su donosili pomoć ili su uplaćivali donacije za istu namenu. Od danas pomoć stiže onima kojima je najpotrebnija, a raduje briga jednih za druge“ – poručuju iz Inicijative.

Oni su istakli da je u ovim gradovima zdravstveni sistem pred kolapsom.

„Bolesnim ljudima se ne ukazuje neophodna nega, bolnice su prepune, medicinsko osoblje radi pod rizikom i bez adekvatne zaštite. Zato se nastavlja prikupljanje pomoći za ova tri grada, a naš štab u Dositejevoj ulici broj 13 (prvi sprat, stan broj 2) će biti otvoren za sve one koji žele i mogu da doniraju nešto od sledećeg: zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef“ – navodi se u saopštenju.

Inicijativa građane poziva da, ukoliko mogu, pomognu i jave se na 011 4208596 ili na mejl office@nedavimobeograd.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs