Udružena čačanska opozicija predlaže Ivana Ćalovića za novog gradonačelnika Čačka

Img Foto: Dveri

U ime svih pet opozicionih izbornih listi (1. GG Ivan Ćalović - Istina i čast, 2. GG ProBudimo Čačak — Pavle Jelesijević, 3. Koalicije SVI ZA ČAČAK, 4. Koalicije ČAČAK PROTIV NASILjA i NDSS, i 5. Dveri Čačak) pozivamo vladajući režim da prizna izborni poraz na lokalnim izborima u našem gradu 2. juna i mirno primopreda vlast, navodi se u saopštenju čačanske opozicije koje u nastavku prenosimo u celosti.

Kao Udružena čačanska opozicija (UČO) postigli smo dogovor o zajedničkom formiranju nove vlasti i dogovorili se o kandidatu za gradonačelnika iza koga smo spremni svi da stanemo. U pitanju je onaj koji je napravio najbolji izborni rezultat, a to je nosilac izborne liste koja je osvojila najviše glasova u opoziciji – ugledni čačanski advokat Ivan Ćalović. O svim ostalim kandidatima za najviše gradske funkcije razgovaraćemo nakon što budu poznati konačni izborni rezultati i dođe do konstituisanja novog saziva gradskog parlamenta.

Dostavljamo vam izjavu budućeg gradonačelnika Čačka Ivana Ćalovića sa današnje zajedničke konferencije za medije Udružene čačanske opozicije koja je održana u holu skupštine grada Čačka.

***

Želim najpre da se zahvalim svim Čačanima koji su glasali za grupu građana koju sam predvodio, kao i za sve druge opozicione izborne liste. Zahvaljujući Vašoj podršci Čačak je jedan od dva grada u Srbiji gde će uskoro doći do promene aktuelne vlasti SNS.

Takođe bih želeo da se zahvalim svim partnerima iz Ujedinjene čačanske opozicije koji su me kandidovali za budućeg gradonačelnika i  predvodnika jednog novog tima za novi Čačak. 

Apelujem na čelnike SNS u Čačku i Beogradu da se pomire sa tim da su doživeli poraz na lokalnim izborima u našem gradu i da to mirno prihvate. Nije ništa strašno ne biti na vlasti i otići u opoziciju. Možda će to biti i dobro za SNS u Čačku jer će u opoziciji pročistiti svoje redove. Već odavno su mnogi članovi SNS u Čačku nezadovoljni njihovim rukovodstvom i siguran sam da su mnogi od njih zbog toga glasali za opoziciju i da danas daju podršku ovim političkim promenama posle 12 godina vlasti SNS.

Ono što mogu da vam obećam jeste da neće biti tolerancije na bilo kakvu korupciju i kriminal u redovima gradske uprave, da neće biti nenamenskog trošenja narodnih para kao do sada i da će se uvesti red. To vam garantujem. Siguran sam da u redovima naših pet izbornih listi ima mnogo časnih i stručnih ljudi koji do sada nisu bili na vlasti i koji mogu da preporode naš grad.

Čačak zaslužuje bolju gradsku upravu i lepšu budućnost. Od danas vam se svi ovde prisutni zajedno obavezujemoda ćemo na tome timski raditi i sve učiniti da opravdamo vaše poverenje.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs