Održan protest nezadovoljnih malinara: Saobraćaj bio blokiran u Požegi i Arilju

Img Foto: Pixabay

Protest malinara u Arilju održan je danas u ovom gradu i u Požegi, gde su nezadovoljni proizvođači malina blokirali saobraćaj.

Malinari su, kako saznajemo, najpre blokirali petlju Arilje – Požega, jer su nezadovoljni otkupnom cenom malina. Oni su najpre traktorima blokirali petlju, a prema našim saznanjima, blokada je trajala oko dva sata.

Potom su se u traktorima zaputili ka Požegi, gde su blokirali saobraćaj.

Podsetimo, proizvođači su ranije najavili ovaj protest ukoliko se dogovor o otkupnoj ceni maline ne postigne, jer su nezadovoljni otkupnom cenom malina od 250 dinara po kilogramu.

Malinari okupljeni oko udruženja „Vilamet“ Arilje nezadovoljni su postignutim dogovorom o otkupnoj ceni maline od 250 dinara po kilogramu i ne prihvataju ga, izjavio je predstavnik ovog udruženja Mileta Pilčević.

Pilčević je ranije za N1 rekao da je o dogovoru čuo iz medija i da su predstavnici ovog udruženja bili isključeni iz poslednjih pregovora iako su na svim prethodnim sastancima bili prisutni.

„Šokirani smo da smo isključeni iz pregovora i time da se dovode neki drugi ljudi koji to dogovore bez ičije saglasnosti. Oni su podržali rešenje od 250 dinara po kilogramu, što mi nikako ne prihvatamo. To je cena proizvodnje“, rekao je on.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs