Čačak: Sportske igre mladih

Img Foto: Cemaforum.rs / arhiva

Karavan radosti i prijateljstva „Plazma Sportske igre mladih“ i ove godine dolazi u Čačak, u petak, 7. juna, na terene SC „Mladost“. Okupljanje takmičara zakazano je za 9:30 na terenima SC „Mladost“, a svečano otvaranje i takmičenja počinju u 10 časova.

-Naše sugrađanke i sugrađani, uzrasta od 7 do 16 godina, će se nadmetati u atletici – trka na 60m, basketu 3x3, između dve vatre, malom fudbalu, „Coca Cola cup“ i odbojci, navodi se u pozivu.

Grad Čačak ponosno podržava organizaciju najvećeg, najmasovnijeg i najznačajnijeg događaja amaterskog sporta u Evropi. Prošle godine je učestvovalo više od 2.000 takmičara, a interesovanje je ove godine još veće.

-I ove godine osnovni moto Igara je borba protiv vršnjačkog i svakog drugog nasilja. Pošto se kroz sport najbolje stiču zdrave životne navike, razvija duh poštovanja prema protivniku i ostvaruju prijateljstva, cilj lokalne samouprave je da sva deca u našem gradu budu sportski aktivna, zaključuje se u najavi ove manifestacije.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs