Kako su naprednjaci zloupotrebljavali javne resurse: Kol centar u zgradi Centra za socijalni rad

Img Foto: Uzinat

Kako su naprednjaci zloupotrebljavali javne resurse na dan izbora, možda najbolje oslikava primer kol centra u zgradi Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu. U tom gradu osvojili su tanku većinu.

Mogu li osobe za koje se ne zna da li su zaposleni, sedeti u jednoj tako važnoj ustanovi kako što je Centar za socijalni rad i to nedeljom, u izbornom danu i u kancelarijama prepunih osetljivih podataka.

Na snimku se vidi kako Dragan Vučićević, direktor Centra za socijalni rad koji je i predsednik izborne komisije raspravlja sa aktivistima Udruženja „Uzinat“. Ali, nije odgovorio na pitanja ko su ljudi koji sede u kancelarijama, pretvorenim u kol centar SNS.

Aktivisti: Jel imate pravo da zovete ljude i da imate spiskove?

Direktor: Ne zovemo nikoga.

Aktivisti: Otkud vi ovde kada je neradan dan?

Direktor: Mogu da budem gde god hoću.

„Oni su kod sebe imali liste sa ličnim podacima građana koji učestvuju na izborima. A u zaglavlju je bio znak SNS. To znači da je reč o njihovim sigurnim glasovima. Nijedna ustanova takvog tipa koja pruža usluge iz socijalne zaštite ne može da bude iznajmljena nekom za kol centar“, kaže Tatjana Milošević iz GG Uzinat.

Naprednjaci su osvojili nekoliko odbornika odbornika više od opozicije i imaće dovoljno da formiraju vlast. Milošević kaže za N1 da je i pored svih zloupotreba i nepravilnosti, imalo smisla izaći na izbore.

Direktor Centra za socijalni rad Dragan Vučićević, u telefonskom razgovoru, na pitanje N1 da nam objasni ko je u nedelju bio u zgradi ove ustanove, i zašto, odgovorio nam je da za tako nešto mora pisanim putem da se obrati resornom ministarstvu. Praktično nije demantovao navode GG Uzinat, ali, više se nije ni javljao na pozive.

Autor: N1

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs