Savo Manojlović: Pokret Kreni-Promeni izlazi samostalno na izbore u Beogradu

Img Foto: Kreni-Promeni

Direktor kampanje pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović saopštio je da je taj pokret doneo odluku da 2. juna učestvuje na izborima u Beogradu. Na beogradske izbore će izaći samostalno, a odluku o eventualnom učešću na ostalnim lokalnim izborima doneće naknadno. Potvrdio je i da će biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Savo Manojlović je na konferenciji za novinare rekao da izborni uslovi i zatvorenost medija nisu najveći problem, jer, kako je objasnio, ako probudimo ljubav, radost i nadu koja postoji u svakom čoveku u Beogradu, taj problem može da se pobedi.

Ključni problemi Beograda u ovom trenutku, ocenio je Manojlović, nisu preseljenje birača, ni zatvorenost medija, "teme koje su zatvorile teme običnog čoveka", nego apatija koju građani osećaju.

Zašto smo se odlučili na ovaj korak - zato što verujemo da možemo da napravimo promenu, istakao je Manojlović i podsetio kako se "kod građana probudila nada kad su uspeli da odbrane zelene površine, parkove, blokirali most "Gazela" i sprečili projekte Rio Tinta".

Manojlović nije želeo da odgovori da li će Kreni-promeni izaći na izbore u drugim gradovima i opštinama, uz objašnjenje "o tome ćemo narednom prilikom", a potvrdio je i da će on biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Fokus kampanje u Beogradu, precizirao je on, biće ekologija na nivou koji se tiče gradske vlasti, borba protiv korupcije, i treća tema, koju će obelodaniti kasnije, a tiče se borbe sa problemima i njihovim rešenjima.

Lista će se zvati "I ja sam Beograd - Kreni promeni - Savo Manojlović".

Manojlović je, upitan zašto sad idu na izbore, rekao da je jedinstvo opozicije na prošlim bilo nešto što je davalo nadu i bilo je jako bitno da odluče da bojkotuju ili izađu na predstojeće 2. juna.

"Kad je veći deo opozicije odlučio da ide na izbore u Beogradu, bojkot je besmislen", konstatovao je on.

Prema mišljenju Manojlovića, verovati da će vlast dati bolje izborne uslove je isto kao nadati se da će mesar da postane vegetarijanac.

"Promenićemo izborne uslove kad pobedimo u Beogradu", poručio je Manojlović.

Izvor: RTS





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs